Superentreprenören Elon Musk satte sin godkänt-stämpel på spelet redan under utvecklingsstadiet. De små gröna astronauterna, som ser ut som en korsning mellan Bart Simpson och Frankenstein, går under namnet Kerbals. Och här är deras rymdprogram.

I detta, enligt Quartz, mycket detaljerade datasimuleringsspel får spelarna bygga sina egna rymdraketer, rymdstationer, sonder eller gruvor på asteroider. Allt baserat på realistisk fysik och rymdmekanik. Nu har spelet som funnits en tid i betaversion släppts i version 1.0.

Läs mer: Nu släpper Elon Musk och Tesla batteriet som kan göra dig oberoende av elnätet

Och det är inte bara Elon Musk som är ett fan. Spelet, som utvecklats av Squad, har även blivit en favorit hos Nasa. Tidigare i år tog rymdmyndigheten fram ett Kerbal-uppdrag där spelarna ska rikta om en riktig bamsing till asteroid.

Något skämtsamt har Musk sagt till Reddit att SpaceX använder Kerbal för att testa sin mjukvara. På frågan om Elon Musk någonsin kontaktat Kerbal och frågat varför hans raketer inte landar på riktigt svarade utvecklarna: ”Musk spelar i den hårda ligan och har redan de bästa människorna till hands för att hjälpa honom”.

Läs mer: Nasa-forskare ska plantera en miljard träd om året med hjälp av drönare