Från och med i dag behöver inte alla se ut som Steve när de börjar spela Minecraft. Visserligen har Steve varit mycket populär. Han är världsberömd och och har enligt Owen Hill, talesperson för Mojang, utmärkt skägg.

Men ”Jolly Old Steve” speglar inte mångfalden bland spelarna. Därför lägger Mojang till ett gäng karaktärer och valmöjligheter. Och vi kan nu säga hej till Alex – Minecrafts första kvinnliga karaktär.

Läs mer: "Minecraft väckte något som jag inte fått utlopp för sedan jag var tioåring"

Så från och med i dag kan alla miners välja: Alex eller Steve. Alex har smalare armar och rödare hår uppsatt i en tofs och är enligt Mojang inte helt olik Jens Bergensten, Minecrafts chefsutvecklare.

Men det stannar inte där. Spelare kan dessutom välja hår- och hudfärg, allt för att få sin karaktär precis så som man önskar. Eller så nära det går, beroende på önskemål.

Alex har rött hår i tofs och är enligt Mojang inte helt olik Jens Bergensten, Minecrafts chefsutvecklare

Längre fram i spelet kan man också få figuren att se ut som karaktärerna från populära filmer eller tv-serier. Som uppmärksamma Minecraft-fans kommer säkert ihåg att Simpson-familjen dök i Microsofts spelkonsoler tidigare i år.
Simpsons 
När man talar om trollen. Alla Playstationägare kan glädjas åt att Simpsonfamiljen nu också finns tillgänliga i deras konsoller. De får sällskap av rektor Skinner, vaktmästarens Willie och musikläraren Dewey Largo.