Powerwall heter Teslas batterisystem för hemmet som visades upp förra veckan. Batteriet kommer i två varianter, en 10 kWh-version för 3 500 dollar och en 7 kWh-version för 3 000 dollar. Båda batterierna är designade för att hängas på väggen och för att snyggt passa in i hemmiljö. Tanken är att batterierna ska fungera tillsammans med bland annat solceller på taket och förse hemmet med energi när solen lyser med sin frånvaro.

Läs mer: Teslas batterier är här och Elon Musk hoppas att de ska förändra världen

Presentationen av batteriet blev en succé och Musk har avslöjat att 38 000 batterier redan förhandsbeställts. Men Powerwall verkar ändå ha en tuff väg framför sig innan tekniken verkligen kan revolutionera världen.

Tidningen Bloomberg Business har granskat hur batterierna verkligen passar in i elsystemet för den som använder solceller i dag och är kopplad till det vanliga elnätet. Det visar sig att möjligheten som finns i många länder, till exempel Sverige, för hemmaanvändare av solceller att sälja energi till energileverantörer när man själv producerar överskott för att sedan köpa tillbaka är ett betydligt mer ekonomiskt alternativ.

Bloomberg har pratat med solcellstillverkaren Solarcity, där Elon Musk sitter i styrelsen, som inte planerar att erbjuda Teslas 7 kWh-batteri till sina kunder just av den anledningen.

Läs mer: Bygg ditt egna rymdprogram med små gröna gubbar i Elon Musks favvospel

Företaget erbjuder dock den större 10kWh-batteriet som en backup vid strömavbrott. Det kan dock inte användas för att spara energi som solcellerna producerar på dagen till kvällen och natten eftersom det bara klarar cirka 50 laddningar och urladdningar per år enligt uppgifter från Solarcity till Bloomberg Business. Och även som reservkraft är batterierna begränsade i sin nuvarande version eftersom ett batteri inte levererar mer än 2 kilowatt vilket knappt räcker för att driva till exempel en dammsugare.

Visserligen finns möjligheten att koppla samman flera batterier men då blir kostnaderna enligt Bloombergs beräkningar svåra att försvara jämfört med mer traditionella generatorer.