Popcorn Time
Popcorn Time har fått filmindustrin med Netflix i spetsen att se rött. Appen är till skillnad mot många andra fildelningsappar försedd med ett gränssnitt som får den att likna kommersiella filmtjänster mer än klassiska bittorrentprogram. Men bakom den polerade ytan delas fortfarande filer som i de allra flesta fall sprids illegalt mellan användarna.

Nu har företaget Procera som säljer nätverksutrustning mätt trafiken i ett icke namngivet europeiskt bredbandsnät för att se hur mycket trafik som Popcorn Time verkligen genererar. Mätningarna gjordes i mars och april och nätverkets totala kapacitet var 10 gigabit per sekund.

Enligt Proceras mätningar tar Popcorn Time aldrig mer än ungefär 18 megabit per sekund av trafiken och kan inte anses vara en av de större trafikkällorna i nätet.

Som jämförelse har Procera också mätt hur mycket av trafiken i nätverket som kommer från bittorrentappen Utorrent. Det visar sig att Utorrent fortfarande är mycket populärare. I mätningarna hamnar programmet på 44 megabit per sekund, mer än dubbelt så mycket som Popcorn Time, men enligt Procera betydligt lägre än innan Netflix och andra lagliga tjänster gjorde sitt intåg på den europeiska marknaden.

Trafik från övriga Bittorrentklienter var enligt mätningarna försumbara.

Klicka på bilderna för större version.

Popcorn Time

Popcorn Time

Läs mer
Nu kan Popcorn Time installeras från Mac utan jailbreak och bök
Hollywood planerar blockeringsmål mot Teliasonera
Popcorn Time blockeras i Storbritannien