Som väntat ger sig Spotify in på videomarknaden, avslöjade företaget på en presskonferens idag. Comedy central, Slate, TED, Vice, BBC och Nerdist är några av bolagen de samarbetar med.

Spotify får också stöd för radiokanaler och podcasts direkt i appen. De samarbetar med bland annat Radiolab, WNYC och PRX och kommer även att göra egna kurerade radiotimmar med exempelvis Icona Pop och Tyler the Creator.

Spotify lägger också stort fokus på löparna i den nya uppdateringen av appen. Tack vare telefonens sensorer som känner av hur du rör dig ska Spotify kunna hitta låtar som passar till ditt tempo. 
Spotify
– Av någon anledning ser musikspelaren fortfarande likadan ut som den gjorde för 15 år sedan. Visst måste det finnas någon innovation att göra tack vare den teknologiska utvecklingen, säger Spotifys produktchef Gustav Söderström

Spotify har dessutom själva blivit musikproducenter. De har tagit fram sex dynamiska träningslåtar, en med hjälp av den holländska artisten Tiësto. Det är inga tre minuters pophits utan låtar som består av ett antal segment som pusslas ihop för att anpassa sig till takten du rör dig i.

– Musik som inte bara hjälper dig hitta takten utan som faktiskt hjälper dig hålla i det ruset under hela löpturen, menar Gustav Söderström. 
spotify
Och så ska appen lära sig känna dig och vad du gör på olika tider på dagen. När du åker till jobbet på morgonen ska Spotify känna av vad du brukar lyssna på och automatiskt komma med passande förslag.

– Hela tanken på genrer förändras, folk gillar inte country eller hiphop längre de är mer tematiska. Det handlar om att skapa ett soundtrack till ditt liv, säger Spotifys vd Daniel Ek.
Ek
Daniel Ek berättar också att Spotify under sina åtta år på marknaden strömmat mer än 25 miljard timmar musik.

Den nya, uppdaterade versionen av appen släpps redan i dag i Sverige, Tyskland, England och USA och kommer att rullas ut i resten av världen under kommande veckor.