Compact living får en helt ny betydelse i det äggformade minihuset Ecocapsule. Det slovakiska arkitektkontoret Nine har tagit fram en sol- och vinddrivna kapsel som ska rymma två vuxna personer på mycket liten yta.

Huset är 4,45 gånger 2,25 meter stort och men lyckas ändå rymma kokvrå, toalett, dusch, sittplatser och en hopfällbar säng. Hela konstruktionen väger runt 1,5 ton så kapseln ska gå lätt att flytta på.

Läs mer: Den flygande lampan från Sverige gör succé på Kickstarter

Ström får den tack vare en liten vindturbin med en effekt på 750 watt och 2,6 kvadratmeter solceller som ska kunna ge 600 watt. El lagras i ett batteri med en kapacitet på knappt 10 kilowattimmar.

Blir du törstig så samlar kapseln dagg och regnvatten från taket och filtrerar det och leder ned vattnet i en tank som är installerad under golvet.

Ecocapsule ska visas upp på Pioneer Festival i Wien i slutet av månaden och tanken är att den ska komma i produktion under början av nästa år. Men vad det kommer kosta att leva frikopplad från samhället i ett eget soldrivet ägg är fortfarande oklart.

Läs mer: Trött på att betala elräkningen? Bygg 70 meter cykelbana.