SPherical, Gopros nya kamera
Spherical, bild från Techchrunch.
Gopro har nya planer för att hålla äventyrslystna människor borta från sina mobilkameror när de dokumenterar fallskärmshopp och utförsåkning. Näst på tur står en kamerarigg för virtual reality-bilder och en kameradrönare, berättade företagets VD Nick Woodman under gårdagens Recode-konferens.

Läs mer: Sony FDR-X1000V: Sonys nya Gopro-utmanare

Med Gopros Six-Camera Spherical Array går det gå att ta 360-gradiga bilder som kan användas till virtual reality-miljöer. Det kubformade stället har plats för sex stycken Hero4-kameror som kan ta högupplösta bilder och filmer från olika vinklar.

Fotografierna kan sedan plockas ihop till en virtuell värld med hjälp av mjukvaran Kolor som Gopro köpte upp i april. Det finns ingen prislapp på riggen ännu, men den är tänkt att släppas senare under året.

Läs mer: Creandum hoppas på Gopro-succé

Gårdagens andra nyhet är att Gopro ger sig in i drönarbranschen. Företaget jobbar på att ta fram en egen quadrocopter, vilket känns passande med tanke på att många kameradrönare redan använder sig av Gopros kameror. Flygfarkosten är tänkt att släppas under första halvan av 2016.