Google Cardboard
Foto: Othree (CC)
Google Cardboard följer trenden med större mobiltelefoner, och nu finns det en app även till Iphone. Igår visade teknikjätten upp en ny version av det hemvikta virtual reality-headsetet på Google I/O.

Läs mer: Nu vill Google lagra alla dina bilder - gratis

Nu ryms telefoner som är upp till sex tum stora och magnetkontrollen från den första versionen är utbytt mot en kartongflik som fungerar på samtliga telefoner. Men den största nyheten är ändå att appen släpps även till Iphone.

Sedan Cardboard lanserades för Android förra året har ett hundratal virtual reality-appar släppts och enligt Google har de sålt runt en miljon kartonheadset under den tiden.

Google passade också på att lansera ett samarbete med kameratillverkaren Gopro, som tydligen inte nöjer sig med kameradrönare och en sexdubbel VR-kamera. Igår visade de upp kamerariggen Google Jump med maffiga 16 gluggar i som ska kunna fota 360-gradiga 3D-bilder till virtual reality-miljöer.

Läs mer: Google vill att Maps och andra tjänster ska funka bättre utan uppkoppling

Riggen ska skickas ut för att pilottestas av några av de större Youtube-kanalerna, och planen är att det till sommaren ska gå att kolla på Jump-videor sajten med hjälp av Google Cardboard.