Answers, Google-sajt på smartphone
Googles alla tjänster ska samlas ihop.
Ett Google-konto används till otaliga tjänster på nätet, så många att det lätt blir svårt att hålla reda på allihop. Nu gör företaget en satsning på att samla informationen och inställningarna på en och samma sajt.

På den nya portalen Mitt konto går det att hantera inloggningsuppgifter, välja vad du får för annonser och säkerhetskopiera allt du sparat i Googles moln. Även om du inte använder ett Google-konto går det att ställa in exempelvis sökinställningar via sajten.

Googles konton i portal
Google lanserar ny portal för att samordna olika tjänster.
En intressant funktion är att det lätt går att lämna en förvaltare för ditt Google-konto ifall något händer dig. Ett väldigt smidigt sätt att skriva ett digitalt testamente. Det finns även en säkerhets- och en sekretesskontroll för att anpassa hur Google hanterar dina uppgifter.

En intressant funktion är att lämna en förvaltare för ditt Google-konto ifall något händer dig

Läs mer: Chrome-tilläggen spionerar på dina surfvanor - så här skyddar du dig

Samtidigt lanserar Google också en ny integritetstjänst där företaget berättar hur det använder sig av all information om dig som det hamstrat. Det är ett slags kombinerat FAQ och användarvillkor, men bjuder på en hel del matnyttig information om vad nätjätten egentligen gör på dagarna.

Läs mer: Microsoft ändrar sig – omdebatterade ”do not track” blir inte standard
Google Answers Sköldar
Ny integritets-tjänst från Google.