Minecraft Lego
Den digitala Lego-lådan har utökats igen. I går släppte den danska leksaksjätten Lego Worlds, ett sandlådespel som är en tydlig konkurrent till storsäljande Minecraft.

Spelet finns i betaversion till PC och kommer, precis som Minecraft, att utvecklas i takt med spelarna. Till en början finns ett fåtal funktioner som förstås mest kretsar kring att bygga med klossar.

Läs mer: Miljontals har laddat ned fejkade Minecraft-appar med virusbluff

Den största lockelsen jämfört med konkurrenten är att det finns ett gäng fordon och flygfarkoster att utforska de slumpgenerade världarna med. Och vill du inte modifiera spelmiljön ett block i taget finns det verktyg för att snabbt bygga, riva eller omforma din omgivning.
Minecraft Lego
Ett annat ess i Legos rockärm är företagets enorma katalog av teman. I den här första versionen finns det mest med klassiska klossar, men räkna med att riddare, robotar och äventyrare läggs till eftersom.

– Från cowboys och giraffer till vampyrer och isbjörnar, till ångvältar, racerbilar och kolossala grävmaskiner, skriver spelets utvecklare.

Läs mer: Minecraft-stjärnor på Youtube blir actionfigurer

I vanlig ordning är det den brittiska spelstudion Traveller’s Tales som byggt Worlds och den som spelat något av de många andra Lego-spelen känner säkert igen sig. Det ska finnas gott om röda fuskbrickor, tusen grejer att låsa upp och en mängd hemligheter att upptäcka.
Minecraft Lego
Det här är andra gången som Lego ger sig på ett öppet och mer sandlådelikt koncept. Förra försöket Lego Universe föll pladask på en viktig punkt: penisdetektorn.

Det är som bekant en lag att så fort någon får fritt spelrum att bygga vad de vill så dyker penisar upp, något Lego helst vill att spelens unga målgrupp ska slippa. Därför blev det ett sisyfosarbete att ständigt komma på nya sätt att förhindra fallossymboler skriver en av spelets utvecklare Megan Fox på Twitter.

Förhoppningsvis har Lego rett ut penisproblemet sedan Universe slog igen portarna 2012. Enligt Megan Fox är skräckexemplet nämligen anledningen till att Lego hållit sig borta från alltför kreativt fria spel sedan dess.
Lego Minecraft
Än så länge går det bara att spela Lego Worlds själv och det finns ingen information om huruvida spelet släpps till konsol, men ett onlineläge ska dyka upp så småningom. Planen är att den färdiga versionen av Lego Worlds ska släppas under 2016.