Ett vanligt AA-batteri slutar nästan alltid fungera för snabbt. När batteriet används sjunker spänningen och långt innan all elektricitet har använts upp slutar det funka.

Läs mer: "Teslas batteri fungerar dåligt med dagens solceller"

Batteriser är en enkel metallhylsa som förstärker spänningen, och kan få batterier att hålla upp till åtta gånger så länge. Den magiska uppfinningen kommer att kosta 10 dollar för ett fyrapack och ska släppas till batteristorlekarna AAA till D, skriver PC World.
 Batteriser
Så här funkar det. Ett helt nytt AA-batteri har en spänning på 1,5 volt. När batteriet används sjunker spänningen, och de flesta moderna elektronikprodukter kan inte få ut mer el när spänningen är nere vid 1,3 till 1,4 volt. Då har bara runt 20 procent av den lagrade energin förbrukats.

Batteriser håller volten uppe och får batteriet att fungera ändå ned till 0,6 volt, och hylsan går att använda hur många gånger som helst. Enligt företaget kan höljet femdubbla livslängden på batterierna i en fjärrkontroll, eller ge drygt nio gånger mer tid i en eldriven leksak.
Batteriser
Batterihylsor i sig är inget nytt på marknaden, den stora innovationen i Batteriser är att den är så tunn. Ståltuben är mindre än en millimeter tjock och ryms därför i nästintill alla batterifack du kan tänka dig.

Läs mer: Enstöringens dröm - ett pyttelitet hus som drivs med solceller och vindkraft

PC Worlds reporter har testat en version av hylsan som av allt att döma fungerar som tänkt. Nu är nästa steg för företaget Battero som ligger bakom produkten att lansera en crowdfundingkampanj på Indiegogo i slutet av juni. Batteriser är sedan tänkt att börja levereras i september.