elon musk
Elon Musks rymdföretag Spacex har ansökt om att få testa sitt satellitprojekt i USA. Målsättningen är satelliter som förser oss med internetuppkoppling från rymden.

Totalt vill Elon Musk skicka upp ett nätverk på runt 4 000 satelliter som ska förse hela jorden med internetuppkoppling – även avlägsna områden där det idag saknas infrastruktur för sådant. Och såklart kommer han också att konkurrera med världens samtliga internetleverantörer.

Läs mer: Nu har Amazons grundare Jeff Bezos också en egen rymdraket

Enligt ansökan vill Elon Musk inleda testarna nästa år, och om allt går vägen tror han sig ha tjänsten på marknaden inom fem år, rapporterar Washington Post.

Det finns många andra teknikföretag som blickat mot rymden och haft liknande planer som Elon Musk. Han har dock ett försprång i och med att Spacex har tillgång till egna raketer som kan forsla satelliterna. Dessutom anser han att lösningen med många små satelliter blir billigare än att skjuta upp en eller ett par stora.

Läs mer: Här lyckas Elon Musk nästan landa en rymdraket på en liten flotte

Även Facebook har haft planer på att förse länder i Afrika med internet via satellit, men tidigare i veckan rapporterade The Information att projektet är nedlagt.