schaub

King har gjort global succé med förströelsespel som Candy Crush Saga med varianter. Så stor succé att nya spelidéer kanske haft svårt att blomma i skuggan av dem på Stockholmskontoret. Nu öppnar företaget K36, en ny studio på Kungsgatan 36 i Stockholm.

Ledare för den nya studion blir Adam Schaub som redan är ansvarig för att hitta nya titlar åt företaget i sin roll som chef för företagets IP-studio i Stockholm.

– Stockholm har varit mycket “Candy” och den delen av affären. Nu kör vi mycket mer mot nya sätt att spela på och möjlighet att testa produkter snabbare mot publik för att kunna iterera snabbare och vara mer kreativa och kunna experimentera, säger Adam Schaub.

Den nya studion har plats för mellan 80 och 90 personer och direkt från start söker King 30 nya medarbetare som ska arbeta som producenter, grafiker och programerare. När det gäller programmerare är det utvecklare med kunskaper i språket Lua som står högt på önskelistan.

Även om den nya studion ska arbeta mer kreativt så ska vi inte vänta oss genrehopp för Candy Crush i stil med Plant vs Zombies Garden Warfare, där ett klassiskt mobilspel tog steget till konsol och pc som kuta-skjuta-spel.

– Det finns fortfarande så mycket innovation kvar att göra när det gäller mobilspel, säger Adam Schaub.

Fokus kommer heller inte att ligga på nya kreativa versioner av de gamla titlarna utan på att hitta helt nya varumärken för King framöver. K36 ska också fungera som plantskola för nya talanger bland spelutvecklare.

– Vi är jävligt hungriga på framtida stjärnor som kanske inte fått chansen att visa vad de går för ännu, säger Adam Schaub.

Han tror dock att det kan ta ett tag innan alla 90 platserna i den nya studion är fulla även om företaget satsar hårt på rekryteringen just nu.

– Det ska hellre bli bra med rätt personer än att det ska gå fort, säger han.