hyperloop

Ett av Elon Musks många projekt är höghastighetsbanan Hyperloop, ett tåg som färdas genom en tub i över 1 000 kilometer i timmen. Nu tar han ett steg mot att göra drömmen till verklighet.

Elon Musk är tydlig med att han inte planerar att bygga några färdiga tågbanor, men nu ska hans företag Spacex bygga en testbana i mindre skala på 1,6 kilometer vid sitt huvudkontor i Hawthorne, Kalifornien.

Läs mer: Snart blir Hyperloop verklighet i Kalifornien – utan Elon Musk

Först på banan blir en tävling för studenter och oberoende ingenjörer. De utmanas att bygga mindre podar i ”mänsklig skala” – men de ska än så länge testas utan mänskliga passagerare. Förutom studentprojekt blir det faktiskt en Musk-sponsrad farkost också.

– Utöver att vara värd för tävlingen kommer Spacex förmodligen att bygga en demonstrationspod. Det laget kommer inte att vara berättigade att vinna, skriver Spacex i tävlingsinbjudan.

Läs mer: Elon Musk har sökt tillstånd för 4000 internetsatelliter

Om du är sugen på att delta i superentreprenören Elon Musks senaste påhitt är anmälningarna öppna till den 15 september. Själva tävlingen ska gå av stapeln i juni nästa år.

Även om inget av Elon Musks företag har planer på kommersiella Hyperloop-banor har andra bolag planer på att förverkliga höghastighetståget.