servrar

Sedan i går kväll har webbhotellet Loopia utsatts för kraftiga överbelastningsattacker. Under perioder har företagets DNS-tjänster varit nere och mängder av svenska sajter har varit svåra att nå.

– Det är en kraftig attack mott oss som började redan i natt och vi parerade den till en början under kvällen och natten, sedan ökade attacken ytterligare vilket gjorde att det till och från inte fungerat för alla kunder, säger Loopias vd Jimmie Eriksson till IDG.se.

Läs mer: Populära vpn-tjänsten Hola säljer ut din uppkoppling för ddos-attacker

I skrivande stund pågår ddos-attackerna fortfarande, men Loopia har fått läget under kontroll och samtliga kunder ska nu kunna komma åt sina sajter och mejlkorgar. Företaget har inte fått några indikationer på vilka som ligger bakom angreppet och varför det kommer just nu.

– Vi råkar ut för attacker hela tiden så det i sig är tyvärr väldigt vanligt förekommande, men så här kraftiga som det varit nu är väldigt ovanligt, säger Jimmie Eriksson.

Läs mer: Kraftig ökning av ddos-attacker. Spelbranschen är värst drabbad.

Loopia administrerar över 800 000 domännamn och många av dem är .se-domäner. Dagens störningar har inte drabbat samtliga, men exakt hur många kunder som påverkats är för tidigt att säga.