Star Trek Communicator

Detta är ingen simpel prydnadspryl, utan en fullt fungerade kommunikationsenhet. Dock måste den kopplas till en telefon för att man ska kunna använda den för att prata med andra. Men det måste man ju göra med ett Bluetooth-headset också, och de används ju i tid och otid.

Och bluetooth är också hur denna pryl synkar med telefonen, skriver The Verge. Exakt hur man ringer framgår inte riktigt, men tillverkaren försäkrar alla fans att de kan svara bara genom att slå upp antennen.

Läs mer: Alla Trekkies dröm. Här är kontoret som (nästan) ser ut som USS Enterprise.

Bakom kommunikatorn (ber om ursäkt till alla Star Trek-fans, men hittar ingen annan översättning) står företaget Wand Company som också gett oss en rad bluetooth-styrda prylar som: trollstavar och sonic screwdrivers. Kommunikatorn är byggt av pressgjuten aluminium och levereras med en magnetisk hållare för trådlös laddning. Självklart ingår autentiskt Star Trek-ljud och kortare meningar.

Star Trek Communicator

För att få kopian att se så äkta ut som möjligt har de använt noggranna 3d-scanningar, och fångat minsta lilla detalj.

En första visning är planerad till Comic-Con i San Diego som börjar nästa vecka. Detta kan potentiellt sett skapa helt andra förutsättningar för hängivna cosplayers, tänk att aldrig behöva gå ur karaktär. Men inte förrän efter nyår. Däremot går den att förbeställa och kostar dryga 149 dollar.