Satya Nadella
Microsofts vd Satya Nadella.

I går meddelade Microsoft att 7 800 tjänster kommer att försvinna från företaget världen över, vilket är sju procent av hela arbetsstyrkan. Och det är telefontillverkningen som berörs.

I Finland finns i dag tre produktutvecklingsenheter. Microsoft kommer troligen lägga ner en av dem, verksamheten i Salo. 2 300 anställda kan komma att få gå från företaget, enligt Yle.

Läs mer: Microsofts sommarpresent till nätverkstekniker - stöd för SSH i Powershell

Genom nedskärningarna på hårdvarusidan visar Microsoft att de alltmer byter fokus, från telefontillverkning till mjukvara och molntjänster. De skriver också ner värdet på mobiltelefonenheterna med 7,6 miljarder dollar. Nokia blev inte räddningen för Microsofts mobiltelefoner. Nu lägger företaget ner delar av verksamheten och tusentals anställda förlorar jobbet.

Detta är andra gången som Microsoft drar ner på personal sedan Satya Nadella tog över som vd i februari förra året. För ganska precis ett år sedan varslades 18 000 anställda om uppsägning, skriver Reuters.

Läs mer: Stephen Elop lämnar Microsoft

Sedan han tillträdde har han lyft upp Microsofts tjänster moln och företagsmjukvara. Men investerarna är inte övertygade om att övergången till molntjänster skulle kompensera för vikande försäljning av Windows, Office och den blödande telefontillverkningen.