Svenska Swefilmer, en sajt där användare kunnat strömma filmer och serier helt fritt, kommer att släcka för gott i slutet av månaden. Det meddelar administratören Ola Andersson via en Youtube-video på sajtens Facebook-sida.

Läs mer: Hollywood planerar blockeringsmål mot Teliasonera

Beslutet kommer efter att polisen gjort ett tillslag mot Ola Andersson.

”Det har varit en jobbigt månad minst sagt. Den 8 juli fick jag husrannsakan av polisen hemma. Jag blev av med dator, mobil och andra saker”, säger Ola Johansson i klippet.

Swefilmer har varit igång sedan februari 2011, och distribuerat sitt material via en server i Ryssland – utan tillstånd från film- och tv-bolagen. I början av månaden försvann materialet från den ryska servern, och Swefilmer låg för en period helt nere.

Att Swefilmer nu stänger ned helt i slutet av månaden applåderas från filmbranschen:

"Vi är ingen anonym Hollywood-studio. Vi är ett gäng filmare och andra med rejält patos och vi ger oss inte när nån spottar oss i ansiktet genom att stjäla våra filmer och lägga ut dem på kriminella sajter och på olika sätt dela dem i gratisvärlden", skriver Nilsson på Johan Falk-filmernas officiella Facebooksida, säger Johan Falk-regissören, enligt nyhetsbyrån TT.

Det är inte första gången svenska piratsajter som visar strömmat material är i blåsväder. Tidigare i år släcktes svenska Dreamfilm ned. I det fallet väntar åtal mot de som drev sajten.