Launch
En viss uppståndelse i Boston inför lanseringen av Windows 10.

Det är oundvikligt att en ny version av ett operativsystem har en del buggar när det lanseras. Så är det också för Windows 10. Trots Microsofts arme av fem miljoner betatestare i Insiderprogrammet har en del fel sluppit igenom kvalitetskontrollen, alternativt så har Microsoft helt enkelt inte hunnit rätta kända fel.

Läs mer: Så bra är Windows 10

IDG News berättar att en del användare haft problem med att ladda ner Windows 10. De har alltså inte ens kommit i gång. Vissa användare får felmeddelandet ”Something happened”, vilket nog inte känns något vidare. Det hörs också rapporter om användare som inte lyckats genomföra uppgraderingen och om andra som inte kan starta sina datorer efter genomförd uppgradering.

Bland felen som rapporteras märks en del som är udda. The Register berättar att det blir problem för användare med fler än 512 genvägar på Start-menyn. Det är förstås illa, men låter trots allt som ett problem som går att leva med tills vidare. Allvarligare är nog, som The Verge skriver, att kopieringsfunktionen (Ctrl-C) fallerar ibland.

Ars Technica är positiva till Windows 10 i största allmänhet, men klagar på att det finns många buggar. Ars Technicas testare klagar till exempel på flera jobbiga buggar i mejlprogrammet som ingår i Windows 10, till exempel att det krånglar med meddelanden om att mejl kommer. Annars är testaren väldigt positiv till mejlprogrammet.

Intresset för lanseringen i går verkar till allra största del ha varit en onlineföreteelse. Visserligen rapporteras det om att 30 personer har köat till en Microsoftaffär i Boston, men enligt uppgift ska de flesta ha varit där för att få biljetter till en träff med Boston Bruins hockeyspelare Patrice Bergeron.

En av de som köade var i alla fall nyfiken på ”the 'staht' menu” i Windows 10. Tänk dig ”Start” uttalat med Bostondialekt, ungefär som skådespelare som gör roller som president Kennedy.