Windows 10-dator
Läsare har problem med långsamma installationer och problem med drivrutiner.

I onsdags förra veckan var det så dags för Microsoft att släppa Windows 10. Och det är mycket som vilar på operativsystemets axlar, inte minst Microsofts eget rykte. Efter mindre omtyckta Windows 8 är det i det närmaste ett krav att Windows 10 ska fungera felfritt.

Än så länge är det mest positiva röster som har hörts. IDG tyckte att operativsystemet andades nästa generation, även om det fortfarande fanns en del saker som irriterade.

Läs mer: Buggar förstör lanseringskalaset för Windows 10

Själva installationen verkar dock inte ha gått problemfritt. IDG har fått många mail och Facebook-inlägg från läsare som klagat över långsamma installationer, problem med drivrutiner och uppgraderingar som gått helt fel.

“Tvingade igång nedladdning via dos. I loggen stod det att det misslyckats att ladda ner uppgraderingen 8 gånger under gårdagen. Bara nerladdningen startade så gick det bra sen”, skriver en läsare.

Just att Windows 10 misslyckats med flertalet installationer verkar ha drabbat fler. Här är en som inte är helt nöjd med Windows Update:

“Den misslyckas mest med att utföra uppdateringen, laddningen går nog bra. Det "bästa" är att jag får lite olika felkoder, om varför den misslyckas. Men der ser hur som helst inte snyggt ut att uppdateringsloggen har en massa misslyckade uppdateringar, och mest intressant är ju att denna uppdatering är "viktig" och därmed laddas ned automatiskt utan att tala om vad den är för något innan man ser att den har misslyckats. Vad händer om den plötsligt lyckas men inte låter användaren bestämma OM och NÄR den ska installeras? Jag ser att en uppdatering skall installeras men har aldrig sett att Windows 10 dykt upp i Windows Update,. utan den bara laddas och misslyckas. Om man nu måste släppa den via Windows Update borde man flagga den som valfri, så att folk har möjlighet att själva bestämma vad som händer och när.”

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning