Windows 10
Många klagar över krånglande uppdateringar.

En annan välkomnas av en svart skärm efter installation:

“Får bara en svart skärm med muspekare efter uppgradering. Har försökt med ALLT. Får inte det att fungera. Kan starta program genom CTRL+ALT+DELETE och köra program därigenom, det funkar fint. Men alla genvägar, hela explorer.exe och allt annat fungerar inte…”

För en del verkar drivrutiner och kringutrustning strula efter att de uppdaterat till Windows 10:

“Drivisarna till grafikkort försvann plötsligt. Win update så att inget fanns att ladda ner. Hämtade direkt från tillverkaren. Ominstallation av dessa löste problemet.”

“Har problem med trådlös anslutning efter uppgraderingen, hittar router, slår in lösenordet men funkar inte. Har Telia Bredband trådlös router.”

Läs mer: Här är de första siffrorna för Windows 10

“Uppdateringen på min gamla dell 6220 slog ut ssd-disken. När installationen var klar för omstart så hade c-disken blivit raw istället för ntfs. Chkdsk kan få tillbaks den i recoveryläge men efter omstart blir den raw igen. Nu har jag inget fungerande operativ på den datorn…”

Några är rent av förbannade på Windows 10...

“Kan inte aktivera windows. Kan inte byta produktnyckel då den visar upp den gamla för windows 8. Hänger när jag trycker på knappen. SKIT som vanligt.”

...medan andra är mer nyanserade och tänker avvakta innan installation:

“Gick inte att uppgradera - Felmeddelande "Något hände" . Laddade ner ISO-filen som jag brände till en DVD. Verkar fungera, men jag avvaktar lite för och väntar på att MS patchar skräpet en aning.”

“Jag väntar med Windows 10 tills fibern är installerad här på landet för över mobilt bredband verkar nedladdningen inte starta.”