google lens

Google-avknoppningen Life Science har fått sitt första fokus: diabetes.

Under måndagen berättade Google att de inlett ett samarbete med det världsledande franska läkemedelsföretaget Sanofi. Tillsammans ska de arbeta för att digitalisera behandlingen av sjukdomen.

Läs mer: Googles nya armband ger doktorn trådlös kontakt med patienten

Det finns redan en lång rad tekniska hjälpmedel för diabetiker, ändå visar en nyligen publicerad studie som Google citerar att bara runt hälften av alla diabetiker når rätt blodsockervärde.

Exakt hur Google och Sanofi ska komma till rätta med problemet vill de inte gå in på, men planen är att ta hjälp av teknikjättens breda utbud av sensorer, wearables och analysverktyg. Därigenom hoppas de ge båda läkare och patienter mer insikt i hur diabetes bäst behandlas.

Läs mer: Här är tre coola projekt från Google I/O som du måste ha koll på

Sedan tidigare har Google Life Science utvecklat en kontaktlins som kan läsa blodsockernivån och och inlett ett samarbete med Dexcom om att utveckla en molnansluten sensor i plåsterstorlek som kan mäta bärarens blodsockernivå.

Life Science är numera ett självständigt företag men startade som en del av den mystiska experimentfabriken Google X, som jobbar med alltifrån Google Glass till självkörande bilar och jeans med inbyggda pekskärmar.