comhem
Foto: Comhem.

Igår bytte Comhem ut sin gamla app Tivotogo mot nya Comhem Play, men samtidigt försvann flera av funktionerna. Reaktionerna på nätet lät inte vänta på sig.

Comhems Facebook-sida och på Twitter ondgör sig många kunder över att den nya appen saknar inspelningsfunktioner. På Tivotogo gick det att ställa in så att digitalboxen spelade in program och telefonen eller surfplattan gick att använda som fjärrkontroll.

Läs mer: ”Så ska Apple konkurrera med Netflix”

– Fy fan så besviken jag blev. Här lovas det guld och gröna skogar. Men när appen är utbytt så har jag förlorat alla funktioner som fjärrstyr boxen med möjlighet att spela in ett program när jag inte är hemma. Kommer snart står det bara. Vad innebär det? En vecka? En månad? Nästa år? Kan ni inte vara mer precisa?, skriver en upprörd person på Facebook.

– Sämsta appen och sämsta "uppgraderingen" någonsin som gjorts av någon. Hur kan man ersätta en fullt fungerande app med bra funktioner med en ny app som inte ens är till hälften färdig? Är det nån som ramlat och slagit i huvet som tagit detta beslut?, skriver en annan.

Comhems presschef Fredrik Hallstan säger till IDG.se att orsaken till att de valde att släppa appen nu, trots att vissa funktioner saknas, beror på att de ville få ut den innan Apple uppdaterar sitt operativsystem till Ios 9.

– Vi hade ett beslut att fatta och det var att riskera att våra kunder står utan en fungerande tjänst eller att lansera vår nya förbättrade tjänst, dessvärre med för tillfället mindre funktionalitet än planerat. De funktioner som är med från start är de som våra kunder använder mest, säger han.

Var det ett bra beslut med tanke på reaktionerna?

– Med facit i hand skulle vi varit tydligare med informationen och det är jättetråkigt att många av våra kunder i dagsläget saknar en funktion. Alternativet var att appen skulle riskera att inte fungera när Apple uppdaterar sitt Ios.

Läs mer: ”Så ska Apple konkurrera med Netflix”

Fredrik Hallstan säger att de just nu arbetar på att även Comhem Play ska få de funktioner från föregångaren som kunderna efterfrågar. Men han kan inte ge någon tidsram för när inspelningsfunktionen och fjärrkontrollen återvänder.

– Vi jobbar på det. Vi vill inte sätta något datum just nu för att undvika att göra folk besvikna, men så fort som det bara går. Vi återkommer när vi har ett datum, säger han.