Bilentusiasternas julafton, Frankfurt motor show, slår upp dörrarna i dagarna. Allt sedan Tesla lanserade sitt superbatteri har andra tillverkare försökt putta ner S-modellen från första platsen. Nu har Porsche tagit sikte på tronen med ett nytt koncept, Mission E concept, skriver Wired.

porsche mission e

Enligt skribent på plats kombinerar Mission E snygga linjer med ett kraftfullt inre. Tillverkarna själva säger att bilen går från 0 till 100 på 3,5 sekunder och en laddning räcker till nästan 50 mil. Dessutom ska det bara ta en kvart att ladda batteriet till 80 procent, vilket är snabbare än Teslas Modell S. Kruxet är bara att Mission E bara existerar på pappret än så länge.

Läs mer: Om två år kommer en Tesla du har råd med

Teslas vapen har varit batteriet. Porsche däremot säger inte mycket om sin kraftkälla, förutom att de använder ”den snabbaste lithium-ion tekniken” och att det sträcker sig från framaxel till bakaxel. Precis som Tesla.

På insidan har de släppt loss fantasin. Det pratas om 3d-displayer som följer föraren, funktioner som spårar ögonens rörelse, gestkontroll och hologram. En kamera i backspegeln fångar förarens humör, och visar en matchande känsloikon på displayen. Utifall att man skulle vara lite osäker på sitt eget humör.