Prylarna i internet of things beskylls ofta för att ha löjligt dålig säkerhet, men Microsoft tar ett steg i rätt riktning. Windows 10 Core, deras operativsystem för iot, får snart samma säkerhetsfunktioner som Windows till datorer och surfplattor.

Läs mer: Brillo och Weave ska få prylarna att snacka - Google storsatsar på smarta hem

Igår skrev företaget att betaversionen av Core inom kort kommer att få Bitlocker-kryptering och Secure Boot. Funktionerna är desamma som finns på pc, och visar en av fördelarna med Windows 10: det är lätt att migrera en funktion till flera olika plattformar.

internet of things
Startpaketet ska locka utvecklare att komma igång med internet of things och innehåller en Raspberry Pi 2, ett sd-kort med Windows 10 Core och en laddning hådvarukomponenter.

Den nya uppdateringen gör också att Windows 10 Core får stöd för pulsbreddsmodulering och a/d-omvandlare.

Läs mer: Så ska Microsoft locka hemmahackare till Windows 10 för Raspberry Pi och Arduino

Samtidigt har Microsoft inlett ett samarbete med Adafruit Industries och tagit fram ett startpaket för utvecklare som vill börja experimentera med internet of things och Windows 10.

Det innehåller en Raspberry Pi 2, ett sd-kort laddat med Windows 10 Core och en bunt hårdvarukomponenter – bland annat wifi-modul, kablar, lampor och olika sensorer. Startkittet kostar 115 dollar, knappt 1 000 kronor.