Snart kommer den, robotrevolutionen. Det menar åtminstone framtidsspanande analytiker på Gartner. I firmans senaste prognoser nämns robotutvecklingen som en av de stora trenderna de närmaste åren, skriver IDG News.

Här är tio punkter där robotar kommer att ta över enligt prognosen:

1. De kommer att skriva åt oss

skriver

Det har varit mycket snack om robotjournalistik, och det ligger något i det. Sportreferat, affärsrapporter och budgetar – 2018 kommer var femte text från företag att ha skrivits av en robotförfattare.

2. De kommer att bli våra chefer

chef

Drömt om en robotsekreterare som hämtar kaffe åt dig? I framtiden kan det bli tvärtom. 2018 kommer tre miljoner människor att ha en robot som närmaste chef. Det är ett problem eftersom robotar inte beter sig som människor, menar Gartner. Vad är problemet med det?, undrar robotarna.

3. De kommer att sköta våra betalningar

bender

2020 kommer fem procent av alla ekonomiska transaktioner att skötas av mjukvara istället för människor.

4. De kommer att sköta våra telefoner

tinder

Snart slipper du låsa upp mobilen, skrolla i flöden eller swipea höger för hand. 2020 kommer robotarna ta hand om våra mobiltelefoner till 40 procent.

5. De kommer att vandalisera våra hem och arbetsplatser

vandal

2018 kommer var femte smart byggnad att blivit utsatt för digital vandalism. I takt med att både privata och kommersiella hus blir allt mer uppkopplade ökar också risken för digitala intrång.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning