Google

Mobilsurfandet ökar ständigt och nu har en viktig målstolpe nåtts. Under sommaren var det för första gången fler som använde Google via telefonen än datorn, rapporterar Wall Street Journal.

Varje månad sker 100 miljarder sökningar på Google, och nu görs fler än hälften från mobila enheter – och då är inte ens surfplattorna inräknade utan bara telefoner. Samtidigt växer antalet sökningarna via wearables och andra smarta prylar.

– Sök är, som vi ser det, grunden för hur du interagerar med datorer. Datorn kan bo i en 4-6 tums enhet, den kan bo i en desktop, den kan bo i en rund enhet på en tum, sa Googles sökchef Amit Singhai under gårdagens Recode-konferens.

Läs mer: Google-backad expedition till månen har fått tillstånd att lyfta

Och när sökningen sker genom en smartklocka, eller via en uppkopplad bildator är det mycket som behöver anpassas. Annonser ska kunna visas och söksträngarna ska bli lättare att skriva in.

Google jobbar redan på strategier med mobilvänliga annonser, och med ai-assistenten Google Now som ska göra det lättare att prata med sökmotorn när skärmen är för liten eller händerna upptagna på annat håll.