almaz
Almaz Striped Knit Button Up ser ut som en skjorta, men har fickor som en hoodie. Den ska också vara "luktresistant", så den funkar även efter ett svettigt kodpass... Bild: Ya Joe.

Jeans och luvtröja i all sin ära, men startupen Ya Joe vill ge programmerare och annat it-folk en knuff i baken. Företaget har lanserat en ny kollektion funktionella, bekväma och stilrena manskläder som ska funka lika bra under crunch som på kundmöten.

byxor
Mech Pants är inte bara bekväma utan har också en liten ficka där du kan ha ditt passerkort, lite så där lagom nonchalant. Bild: Ya Joe.

– Det här är våra killar. Vi bryr oss om dem. Vi tror att modeindustrin har förbisett teknikkillarna. De har inte tagit sig tid att faktiskt förstå våra killar, säger företagets grundare Joe Boldan till IDG News.

Läs också: Samsung, Samsung på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

jackan
Vanguard Motto Jacket verkar vara den ultimata kombinationen av fleecetröja och vindjacka. Dessutom har den helt sinnessjukt många fickor att gömma teknikprylar i. Bild: Ya Joe.

Kollektionen verkar mer vilja snygga upp it-branschen än att sätta kodarna i kostym. Ya Joe säljer t-shirtar, khakibyxor och collegetröjor som säljs med ord som bekvämlighet, funktionalitet och lättskötthet.

skjorta
Vad vore en kollektion lättskötta kläder utan en skrynkelfri skjorta? Dessutom går den, enligt bilden, att använda samtidigt som en mobiltelefon. Bild: Ya Joe.

För att få alla som tänker mer på teknik än mode att känna sig hemma presenteras klädernas egenskaper uppradade som ”tech specs”. De hade platsat i valfri produktbeskrivning av en ny hårddisk.

Läs också: Skippa kräftlooken: här är den tänjbara sensorn som känner av när du solat för länge

vest
Nej, det är inte bara Leif GW och folk som seglar som bär väst. Får Ya Joe bestämma bär snart varenda utvecklare med självkänsla deras Sindri Woven Vest. Inte nog med att den är "classy", den är "lika mycket en verktygslåda som ett klädesplagg" eftersom den har massor av hemliga fickor där du kan förvara allt du äger. Bild: Ya Joe.