Google

Google har halkat efter Amazon och Microsoft på molnfronten. Men det ska det bli ändring på menar företagets molnchef Urs Hölzle. Han tror att Google kommer att tjäna mer pengar på molnet än på annonser inom fem år enligt IDG News.

– Jag tror faktiskt att molnet kommer att bli en enorm del av våra affärer, eftersom det är en serviceverksamhet, sa han under Structure conference i San Francisco.

Läs också: Gratiskampanj ska locka över företagskunder från Microsoft till Google

Han vill att man ska börja prata om Google som ett molnföretag, istället för ett sökföretag. Det innebär en stor förändring för ett företag som förra året fick 89 procent av sina intäkter från annonser, enligt Business Insider.

För att Google ska lyckas måste de locka företagskunderna, och de flesta av dem ser nog inte Google som det självklara alternativet för molntjänster. Men Urs Hölzle säger att de har några trick i rockärmen. Vad de består av vill han inte avslöja, men han säger att Google kommer att fortsätta att uppvakta företagskunderna.

Läs också: Gratis mobil – Googles knep för att locka företag till Android for Work

Google har under hösten gjort flera stora satsningar på att få företag att testa deras tjänster. Bland annat låter de kunder som sitter fast i långa avtal med konkurrenterna testa Google Apps for Work gratis.