jeanluc
Jean-Luc Picard går ingenstans utan en combadge på bröstet.

Visste du att Google snickrat på en egen variant av den ikoniska ”combadgen” som besättningarna i Star Trek använder för att prata med varandra?

Det är tack vare Google-veteranen tillika Star Trek-nörden Amit Singhal. Han bad sökjättens ingenjörer att ta fram en pinn som man fäster på bröstet och trycker på för att använda telefonens röstassistent.

Läs också: Äntligen! Efter tio års uppehåll blir Star Trek tv-serie på nytt.

– Jag har alltid velat ha en sådan pinn. Man bara frågar den vad som helst och det funkar. Så vi tänkte ”vi gör en sådan prototyp och kollar hur den känns”, säger han i en intervju med Time.

Det funkade. Med hjälp av den högteknologiska tekniken bluetooth kopplade de ihop en Star Trek-kommunikator med röstassistenten Google Now.

Tyvärr kommer du aldrig att få skrika ”beam me up, Scotty” i Googles combadge. Amit Singhal fick visserligen en prototyp att leka med, men produkten lades ned under teststadiet.

Läs också: Snart kan du utforska Star Trek-rymdskeppet i virtual reality

Det finns flera rimliga förklaringar till det. Den enklaste är att det i ärlighetens namn inte låter speciellt behändigt att få sökresultat upplästa av en liten bluetooth-högtalare som du fäster i tröjan. Då är det smidigare att bara plocka upp telefonen ur fickan.

Google är inte heller de första att ge sig på Star Trek-kommunikation, så för dig som verkligen vill ha en egen combadge finns det fortfarande gott om alternativ.