Donald Trump
Foto: Michael Vadon (CC)

Kampanjen för att nå den eftertraktade positionen som republikanernas presidentkandidat har nästan blivit en enmansshow. Donald Trump skjuter från höften och kritiserar motståndare högt och lågt.

Läs också: Blue Origin spöar Spacex – sköt upp världens första återanvändbara rymdraket

Häromdagen fick Jeff Bezos en känga för att han driver ett ”icke vinstdrivande” företag, skriver The Verge. Företaget Trump avser är Amazon, världens största nätbutik, som förra året omsatte 88,9 miljarder dollar. I ett par tweets hade herr Trump synpunkter på att Jeff Bezos gått in som ägare i tidningen Washington Post. En affär som han menar bara är en fasad, så Amazon ska kunna hålla sina skattekostnader nere. Tillvägagångssätt som inte är helt obekanta för Trump själv.

Jeff Bezos, som väger sina tweets på guldvåg, lät dock inte anklagelserna passera obemärkt. Hans svar till cirkus Trump är: Vi har en plats till dig i vår raket, ut med dig i rymden.

Man kan inte anklaga Donald Trump för att lida brist på politiska förslag. Däremot kan kvalitén diskuteras, som rapporterats av The Verge. Vid flera tillfällen har Trump gjort gällande att USA bör överväga att stänga ner internet för att stoppa radikal extremism. Hur ska man då göra det?

Som president skulle han ringa upp Bill Gates och be honom stänga av internet – lätt som en plätt.

Läs också: Nu ska Bill Gates, Mark Zuckerberg och andra it-profiler investera i grön el

”Vi förlorar en hel del folk på grund av internet. Vi måste se till att Bill Gates och flera olika människor verkligen förstår vad som händer. Vi måste prata med dem om att stänga internet på något sätt”, sa han vid ett möte i South Carolina.

Yttrandefriheten tycks inte vara en hjärtefråga. Det är för ”dåraktiga människor”.