sweflix

Efter en längre tids spaningsarbete slog polisen igår till på två platser i landet, en ort i Skåne och en i Uppsalatrakten. Enligt internationella kammaråklagaren är Sweflix en av Sveriges största illegala streamingtjänster.

– Vi har under längre tid bedrivit spaningsarbete mot de som kan ligga bakom Sweflix och nu hade vi fått fram uppgifter som föranledde tillslaget och vi hämtade in tre personer. Det genomfördes också husrannsakningar i deras hem, säger åklagare Mats Ljungqvist.

Läs också: Klart: Ingen blockering av The Pirate Bay

Till en början togs tre personer in på förhör. En av personerna släpptes medan två av dem nu är anhållna, misstänkta för att driva sajten.

– De två som är anhållna känner varandra och en av dem har en släktrelation med den tredje, säger åklagaren.

Vid husrannsakan gjordes vissa beslag men Mats Ljungkvist kan inte gå in närmare på vad de bestod av. Bakom tillslaget ligger en polisanmälan mot Sweflix från rättighetsorganistoner som representerar bland andra SF, Nordic Film och Disney.

Läs också: Dömd för piratkopiering – tvingas betala med 200 000 tittare på Youtube

– Utredningen fortsätter med nya förhör och beslagen ska gås igenom. Det är alldeles för tidigt att säga om det blir aktuellt med en häktning, säger Mats Ljungqvist.