Simon Stålenhag

Simon Stålenhags sci-fi-landskap hyllas i hela världen. Följ med till stugan där magin skapas.

När hans första bok kom ut insåg inte konstnären Simon Stålenhag vilket genomslag den skulle få. Nu släpps den på engelska och en uppföljare är på väg. Liksom en tv-serie. Läs mer här. 

tvillingar

Koda som en topputvecklare – bästa tipsen från Sveriges skarpaste tvillingar

För Johan och Fredrik Normén sitter vissa principer i ryggmärgen när de skriver programkod. Men det hindrar inte bröderna Normén från att tänka mycket när de utvecklar system. Här är deras tips.

barn surfplattor

Nu är det bevisat - barnen blir bättre i skolan med surfplattor

Visst kan datorer förbättra skolresultaten. I Sollentuna har resultaten höjts rejält sedan de yngsta barnen börjat skriva på surfplattor i stället för med papper och penna. Läs mer här.

Annonsblockering

Reklam, nej tack! – Men vad händer när alla blockerar annonser på nätet?

En fjärdedel av alla svenskar blockerar annonser. Vad händer med innehållet på nätet när pengarna försvinner? Läs mer här.

Shanghai

Ericsson har besegrats. Apple och Samsung står på tur. Följ med hem till den kinesiska jätten Huawei.

De har redan petat ner den svenska kronjuvelen Ericsson från telekomvärldens tron. Men Kinas mobiljätte nöjer sig inte med det. Computer Swedens reporter Sophia Nilsson har besökt Huawei på plats i Kina.

Apple

De slåss om herravälde i it-världen. Men hur mår egentligen jättarna?

Computer Sweden granskar tretton som kämpar om att bli störst och bäst i it-världen. Några växer snabbt, andra krymper. Men vem tar hem kampen till slut? Läs mer här.

Drakar demoner Mutant

Äventyrsspel – från Drakar och Demoner till det svenska spelundret

Target Games gick från att sälja brädspel i en källare till att bilda ett av Sveriges största spelföretag. Läs mer här.

utvecklare

Han är Sveriges bästa utvecklare

Sveriges bästa utvecklare började med assemblerprogrammering i demosvängen. Nu ägnar han mycket kraft åt hela teknikstackar. Läs mer här.

affärssystem

Svenska företag ratar jättarnas affärssystem – tacka finanskrisen för det

Föråldrade affärssystem har länge varit en huvudvärk ute på företagen. Finanskrisen sköt effektivt upp moderniseringen. I dag har omvärlden förändrats och idén om att allt ska in i ett system ifrågasätts. Och kraschen då ger oss nya vinnare i dag. Läs mer här.

Uber

Delningsekonomin skakar om allt fler branscher. Men vad händer med jobben i Uber-samhället?

Uppstickarna Uber och Lyft har höjs till skyarna som affärsmodeller för framtiden. Samtidigt varnar kritiker för att bolagen driver arbetsmarknaden i en riktning som kan leda till fler osäkra jobb. Läs mer här.