Peter Sunde har både suttit i fängelse och fått mångmiljonböter för sitt engagemang i The Pirate Bay. Ändå piratkopierar han som aldrig förr.

Som ett konstprojekt och ett ställningstagande mot upphovsrättsinnehavarnas argumentation har han byggt datorn Kopimashin. Den består av en Raspberry Pi, en lcd-skärm och några rader Python.

Läs också: Peter Sunde: Att blockera The Pirate Bay och Swefilmer hjälper inte upphovsrättsbolagen

Med dessa enkla redskap skapar Peter Sundes piratdator 100 kopior i sekunden av Gnarls Barkleys hit Crazy – det vill säga över åtta miljoner kopior om dagen. Filerna lagras dock ingenstans utan raderas omgående.

”Målet med Kopimashin är att göra ljudfilen till världens mest kopierade, och att samtidigt göra skivindustrin bankrutt”, skriver Peter Sunde på projektets hemsida.

Projektet är en tydlig pik mot upphovsrättsorganisationerna. Peter Sunde och de andra grundarna av Pirate Bay dömdes tillsammans att betala 46 miljoner kronor i skadestånd för skiv- och filmbolagens förlorade intäkter. Tingsrätten räknade med att varje gång en låt laddades ned kostade det skivbolagen runt sju kronor.

– Jag vill visa på absurditeten i att sätta ett värde på en kopia. Maskinen är gjord för att vara väldigt trubbig och öppen med faktumet att den inte är någon fara för någon bransch alls, säger Peter Sunde till Torrentfreak.

Läs också: Peter Sunde: "Tack för stödet"

Med den matematiken menar Peter Sunde att han inom kort kommer att ha kört hela branschen i botten. Han planerar att bygga totalt 13 piratdatorer som sammantaget ”kostar” skivindustrin drygt 786 miljoner kronor om dagen.

– Enligt deras retorik och inställning kommer det att göra dem bankrutt, säger Peter Sunde.

Peter Sunde säger att han hoppas slå ett slags världsrekord i piratkopiering, och har anmält experimentet till Guinness rekordbok.