s

Förra året lanserade Samsung SSD-disken T1 och kunde då skryta med att de lyckats bygga in lagringsutrymme på så mycket som en terabyte. Inom loppet av några år skulle den kunna ha kapacitet på 16 GB. Vilket inte ter sig som en omöjlighet, inte sedan de nu fått in ytterligare en terabyte i det kreditkortsstora höljet, skriver Gizmodo.

Den nya versionen är döpt till Portable SSD T3. Anledningen till att de hoppar över T2 ska enligt Gizmodo bero på att det blir problem med den kinesiska översättningen. Vikten av den kompakta disken uppgår till 51 gram, vilket är dubbelt så mycket som dess äldre syskon. Men det beror på att skyddet blivit bättre i form av ett tåligare metallskal och en inre ram.

Läs också: Ett helt vanligt ram-minne – fast med 128 gigabyte på ett kort!

Överföringshastigheten är nu uppe i 450MB per sekund och den stödjer nu USB typ C. Men med en adapter funkar även äldre kablar som inte funkar i de nya portarna. Dessutom kommer det gå att ansluta den till Androidenheter med stöd för externa diskar i kommande appar. Vilket gör att du kan promenera runt med filmer upp till 4K i fickan utan att telefonens minne blir lidanden.

Läs också: Tekniken som formade 2015 - allt från liten klocka till stora data

Försäljningen börjar i februari, men några priser har inte avslöjats än. T1:an kostade omkring 380 dollar, intressenter får nog räkna med minst den prislappen. Modellen kommer finnas tillgänglig i fyra storlekar: 250GB, 500 GB, 1TB och 2TB.