Amazon

Logistikjätten Amazon kan vara på väg att bygga ut verksamheten. Nu verkar de vilja skeppa ut varorna de säljer istället för att lägga ut det på andra, skriver The Verge.

Det är företagets kinesiska gren som nyligen fått tillstånd att köra fraktfartyg till USA. Vilket skulle vara deras första steg in på en marknad som omsätter 350 miljarder dollar. Tillståndet gör inte bara att de får frakta sina egna varor till USA, utan också andras.

Att få en licens för frakttransporter till havs är bara ett litet steg mot att faktiskt kasta loss. Det kan ta månader eller till och med flera år innan de skeppar iväg sina egna varor. Lastfartyg är fortfarande ett billigt sätt att transportera varor. Något som kan vara särskilt bra för återförsäljarna i Kina som kan lägga mindre pengar på dyra flygtransporter.

Läs också: Yahoo ger 13,5 TB användardata till forskning – 110 miljarder interaktioner

Konkurrensen har hårdnat i takt med att kinesiska företaget Alibaba växt sig starkare. Och transporterna är ett sätt att för företagen att göra sig konkurrenskraftiga och hålla priserna nere. Alibaba har börjat ta sig in på den amerikanska marknaden. Men kommer kinesiska Amazon igång med egna lastfartyg kan det ge återförsäljare möjlighet att sälja direkt till amerikanska marknaden.