Att Microsoft sysslar med produktivitetsprogram är inget nytt, men nu ska de tydligen se till att du kommer till jobbet i tid också. Mimicker Alarm kan vara den mest sadistiska väckarklockan i Androids appbutik.

Istället för att lugnt trycka snooze när alarmet ringer kräver Mimicker en ordentlig motprestation för att telefonen ska hålla käft. Tre ilsket jobbiga minispel ska se till att du aldrig somnar om igen.

Läs också: Microsoft gör det lättare att jobba i Office på Ipad och Ipad Pro

Express Yourself föreslår ett ansiktsuttryck och ger sig inte förrän du tagit en selfie som ser tillräckligt glad, arg eller förvånad ut. Color Capture kräver att du tar en bild på något i föreslagen färg. Och Tongue Twister kräver att du upprepar en tungvrickare högt.

bild
Är det verkligen så här du vill börja din dag? Bild: Microsoft.

Först efter ett sådant gatlopp ger sig Mimicker och stänger av alarmet. Men vem kan somna efter en sådan pärs? Vill du testa hur det känns finns appen gratis till Android.

För den som vill ha lite mildare uppväckning går det dock att tillåta några snoozningar eller ställa in så att bara ett minispel behövs. Fast vad ska man då med appen till?

Fast mest av allt är Mimicker Alarm ett sätt för Microsoft att visa upp vilken bra api Project Oxford är. Appen använder flera av algoritmens api:er för att känna igen ansikten, föremål och röster.