Svajig uppkoppling klassas av många som det största av alla i-landsproblem. För att få internetleverantören att ens fundera över att göra något åt saken krävs dessutom i regel ett telefonsamtal – men det har en listig Reddit-användare hittat en lösning på.

Efter en period när nedhastigheten titt som tätt föll till under en tiondel av de 150MBps som hen betalade för tröttnade AlekseyP på sin operatör Comcast. Genom en Twitter-bot har Aleksey därför sett till Comcast får reda på exakt hur illa det ligger till.

Läs också: Nätverkstekniker byggde wifi-automat med en banan och en Raspberry Pi

Aleksey har programmerat sin Raspberry Pi att köra hastighetstester flera gånger i timmen, dygnet runt. Så fort datorn upptäcker att det går långsammare nedströms än 50MBps, en tredjedel av den avtalade hastigheten, skickar den en tweet till Comcasts kundtjänst.

Det är oklart om tjatet gett effekt. Aleksey upplever att det blivit bättre, men talar inte om sina kunduppgifter för Comcast, utan bara vilket område hen bor i.

”Alla kunder förtjänar den hastighet som [operatören] marknadsför, inte bara de som kan se igenom deras skitsnack”, skriver Aleksey.

Om du vill övervaka ditt eget nätverk med en Raspberry Pi hittar du källkoden till Alekseys lilla Python-skript här.