Myndigheter och företag världen över har hittat på mängder med märkliga metoder för att stoppa obehöriga drönare. Men ingen har tänkt lika långt utanför lådan som polisen i Nederländerna.

Läs också: Här är superdrönaren som kan flyga, flyta och simma som en fisk

Deras nya vapen för att ta ut kriminella drönare är specialtränade attackörnar. Med hjälp av ett företag som tränar upp rovfåglar har polisen lärt örnarna att känna igen drönare av märket DJI, fånga dem och föra ned dem till marken.

attack

Ur djurrättssynpunkt låter det smått livsfarligt att greppa tag i en quadrocopter med snurrande rotorblad, men tydligen har örnar tillräckligt hårda klor för att fixa biffen.

I ett pressmeddelande skriver den nederländska polisen att de utreder om örnarna är rätt väg framåt. I så fall skulle det bli ett av flera redskap i polisens arsenal för att stoppa drönare som flyger på fel plats.

De undersöker också alternativet att fånga drönare med nät – vilket påminner om den japanska polisens armé av antidrönare. Om allt går åt skogen finns förstås också Battelles gevär som med fredliga radiovågor kan stoppa en drönare på upp till 400 meters håll.