Får Elon Musk bestämma skulle människor vara helt oberoende av de stora el-näten och det är en framtid han tycks jobba mot. Förra året lanserade Tesla därför sitt superbatteri Powerwall, ett el-system för hemmet som kan laddas med solenergi och fungera som ett reservsystem. Nu är version två på väg ut på marknaden, rapporterar The Verge.

Läs också: Snart går det lika snabbt att ladda en elbil som att tanka tror forskare

När de presenterade Powerwall i maj förra året hade det tisslats och tasslats en hel del. Men trots tidigare storslagna projekt blev många förvånade över ambitionsnivån: att förändra hur världen använder energi i extremt stor skala. Dock fanns de bara tillgängliga i begränsad skala. 38 000 förbeställningar kom in och batteriet är slutsålt under första halvåret 2016.

Utvecklingen har rullat på sedan i våras och nu kommer alltså version två, möjligen redan i juli.

”Vi har Tesla Powerwall och Powerpack där det pågår en hel del tester just nu värlen över. Vi ser väldigt goda resultat. Vi kommer med en lansering av en andra version av Powerwall, troligen i juli eller augusti i år, och vi kommer se ytterligare förändringar i kapaciteten”, sa Elon Musk vid ett möte med Tesla-ägare i Paris.

Läs också: Mjukvarustyrda batterier är framtiden, tror forskare från Microsoft och Tesla

Exakt hur de förändringarna kommer att se ut sa han däremot inget om. Tidigare har de sagt att utvecklingen och produktionen kan komma igång på allvar i och med att de öppnar sin egen fabrik Gigafactory. Han har själv sagt att utvecklingstakten för batteritekniken inte är så betydande. Och att de batterier de själv kommer erbjuda bara kommer att vara något bättre än konkurrenternas, till exempel Panasonic.