Det är en underdrift att semlor är populära så här års. Och likaså är det en underdrift att den gräddiga bakelsen orsakar debatt: mycket eller lite grädde, mandelmassans konsistens, traditionell eller modern, spara locket. Ja ni vet bäst själva vad som skapar diskussion kring fikabordet.

Tänk om de fanns ett sätt som gjorde att man kunde äta hur många semlor som helst? Det har folket på VR-konsultbolaget Vobling hittat en lösning på, nästan i alla fall. De har tagit fram en semmelsimulator i VR.

– Vi tyckte det var synd att man inte kunde äta oändligt antal semlor. Vi gjorde ett VR-spel där man ska fånga semlorna i munnen, för att fira vår favoritbakelse, säger William Hamilton.

De ville lämna sitt bidrag till semmelsamhället och då med nått mer extremt än en semmelwrap eller semmelmilkshake. Och eftersom de gillar virtuell verklighet så låg det nära till hands.

Läs också: Virus var bättre förr – återupplev den gamla goda tiden på The Malware Museum

– Semlor ser roliga ut också och Fat Tuesday (Fettisdagen) är ganska roligt i sig, säger han.

Deras kunder använder VR för att träna på olika fobiska situationer.

– Kanske kan man göra sig redo för nästa års fettisdag med appen?

Läsare med gott minne kanske känner igen William Hamilton från spindelsimulatorn i VR, som IDG:s reporter testade under viss skräckblandad förtjusning.