zombies

Amazon var tydliga med att företagets gratisspelmotor Lumberyard har rätt tuffa restriktioner. Spel som utvecklats i den får exempelvis inte använda sig av andra molntjänster än Amazon Web Services.

Det finns faktiskt en lång lista på saker man inte får göra med Lumberyard. Det är förbjudet att bygga livsuppehållande system, självkörande fordon, sköta flygkontroller eller bemannade rymdfarkoster med hjälp av spelmotorn. Dessutom får spelutvecklarna nöja sig med digital krigsföring, att använda Lumberyard i verklig strid är inte okej.

Men ingen regel utan undantag, som det heter. För vad händer om Lumberyard är det enda som står mellan mänskligheten och total förintelse?

Läs också: Amazon släpper gratis spelmotor – ger sig in på en stenhård marknad

The Verge har gjort en djupdykning i AWS användarvillkor och grävt fram följande pärla:

”Men, denna restriktion gäller inte om det inträffar (vad som av United States Center for Disease Control eller en annan myndighet som tagit dess rollen) en utbredd virusinfektion som via bett eller kontakt med kroppsvätskor får mänskliga kroppar att återuppstå och därefter försöka konsumera mänskligt kött, blod, hjärnor eller nervtrådar och detta sannolikt är på väg att leda till den organiserade civilisationens fall”, slår Amazon fast.

Med andra ord: det är fritt fram att bygga mördarrobotar med hjälp av Lumberyard, så länge det sker under en zombieepidemi.