windows 10

Microsoft har varit onödigt hemlighetsfulla med vad småuppdateringarna de ständigt släpper till Windows 10 egentligen innehåller. Ofta vet användarna varken att de installeras eller vad de innehåller. Men nu blir det ändring på det.

Läs också: Nu blir Windows 10 en rekommenderad uppdatering – laddas ned till datorn automatiskt

Med släppet av gårdagens uppdatering (10586.104) har Microsoft startat en uppdateringslogg. På nylanserade Windows 10 Update History kan du följa precis vad som finns i varje enskild uppdatering. Betydligt bättre än tidigare då vi fått nöja oss med vaga formuleringar i stil med att de ”förbättrar Windows 10-upplevelsen”.

Uppdateringen som släpptes igår kommer med ett par välkomna åtgärder. Buggen som gjorde att privat surfhistorik från Microsoft Edge lagrades är borta, och flera säkerhetsbrister har täppts till.

Läs också: Video: Glömt lösenordet i Windows 10? Ingen fara - så här löser du problemet

Den nya policyn är tacksam eftersom det blir lättare att se vilka buggar som Microsoft tar kål på. Dessutom har många klagat på att Windows 10 gör saker bakom användarnas ryggar. Då är det en fin gest att berätta vad det är som faktiskt laddas ned till datorn.