Google

Vid det här laget finns det förmodligen fler företag som säljer matkassar på nätet, än det finns kedjor med matbutiker. Men det verkar inte hindra Google från att vilja slå sig in på marknaden.

Som en del i leveranstjänsten Google Express ska kunder i San Fransisco och Los Angeles prova att få mat levererad av teknikjätten, rapporterar Wall Street Journal. Varje onsdag ska Google skicka matkassar fyllda med kött, ägg och andra färskvaror hem till kunderna.

I USA går Google i klinch med bland annat Amazon på vad WSJ beskriver som en snabbväxande, men inte särskilt lönsam marknad. Till skillnad från dem kommer Google dock inte att ha något eget matvarulager, utan hämtar matkassarna hos befintliga återförsäljare.

Läs också: När vi köper mat på nätet förändras våra liv i grunden. Och kanske våra hus också.

Google har inte sagt något om sina långsiktiga planer, men den här typen av satsningar från företaget brukar antingen dö en stillsam död eller explodera till en multinationell megaaffär. I det senare fallet får kanske Linas Matkasse, ICA och de andra en vass konkurrent på den svenska marknaden om något år.