sd-kort i diskett
Foto: DRModdnstine

I denna tid när allt handlar om molntjänster finns det inte längre någon plats för den lilla plastinfattade disken på 3,5 tum. Samtidigt ska man inte underskatta retrotrenden och nostalgin. Och utmaningen i att bygga ihop ny och gammal teknik.

Det var nämligen just vad Dr. Moddnstine (personen kallar sig så) och skapade en 128 GB floppydisk genom att trycka in ett SD-kort. Och tro det eller ej, den tycks funka. I ett videoklipp visar Dr. Moddnstine hur kortet får plats i disketten.

I ett inlägg på Imgur går han in på fler detaljer som beskriver hybriden. Bland annat hur man måste skära ut en bit i 3,5-tumsdisken för att göra plats för SD-kortet. Men det fick plats rätt bra under den lilla skjutdörren, som också skyddar SD-kortets kontaktytor.

sd-disk diskett

Desto mer ansträngning krävdes för att få själva diskettstationen att stödja SD-kortet. Efter lite ändringar av datakabeln och stift, plus att ha byggt in en USB 3.0-adapter, och diverse finjusteringar så var SD-floppydisken redo för användning. Projektet är bara en liten del i en större utmaning. Att bygga om ett gammal IBM Aptiva från 1995 till en Core i7-PC. Bilderna är ett himmelrike för såväl nördar som retro-entusiaster.