stopp

När Eset skickade ut en uppdatering av sin programvara under måndagen gick det inte helt som planerat. Skyddet blev lite väl bra eftersom användare mer eller mindre stoppades från att surfa helt och hållet.

Uppdateringen gjorde att sajter som Amazon och MSN, samt deras egna, fick en röd flagg och programmet varnade för skadlig Javascript. Felet har bekräftats på såväl Twitter som i företagets forum, skriver The Register.

Läs också: Den är sårbar och alltid påslagen – din tv är hackarnas nya mål

Företaget uppmanar nu alla användare att så snabbt som möjligt uppdatera ännu en gång. Till nyhetssajten säger de att de skickat ut en uppdatering som felaktigt flaggade vissa sajter med så kallade falska positiver, vilket betyder att det ser ut att finnas virus fast det i själva verket inte alls gör så. Och då blockerades sidan.

varning

Efter att felet upptäcktes dröjde det ungefär två timmar innan en ny uppdatering fanns tillgänglig. Eset beklagar att problemet orsakat besvär för användarna. Felet ska inte ha drabbat användarnas data och ledde inte till att någon saknade virusskydd, snarare tvärt om.