movieswap

Världens kanske konstigaste streamingtjänst har precis lanserats på Kickstarter. Movieswap vill använda dina gamla dvd-skivor för att skapa nätets största bibliotek av strömmad film.

Det går till ungefär så här: Du skickar in dina filmer till det franska företaget, varpå de digitaliserar dem och laddar upp dem i molnet. Sedan kan du strömma dina filmer – eller ”byta” bort dem mot något annat du vill se i biblioteket.

Läs också: Bluray-skivorna gör comeback – för lagring i datacenter

Tekniken bygger på streaming via videospelaren VLC och ska fungera på Android, IOS, mac och pc. Movieswap ska även släppa en usb-sticka som gör det möjligt att strömma film direkt till tv:n.

movieswap2
Movieswap hävdar att de redan har över 200 000 dvd-filmer i sitt lager.

Det hela låter som en absurd plan, och om den blir verklighet verkar en konflikt med filmbranschens upphovsrättsorganisationer oundviklig. Men Movieswap påstår att de har lagen på sin sida. Det här är inget annat än att byta en fysisk film med en kompis, menar företaget.

Movieswap har redan nått finansieringsmålet på 15 000 dollar och hävdar att de har flera investerare bakom sig. I juni planerar fransmännen att börja samla in dvd-skivor, för att sedan lansera en betaversion av tjänsten i augusti.

Läs också: Napster-grundarens nya bolag vill streama filmer samma dag som de har biopremiär

”Tror du vi är galna?”, undrar Movieswap i sin kampanjvideo. Utan tvekan är de det. Frågan är bara om de är galna som i nytänkande visionärer – eller galna som i galna.