Grattis 3,14 och så vidare! För 28 året i rad uppmärksammas allas vår favoritkonstant på den internationella Pi-dagen.
Vi väljer att fira med en annan slags Pi som ligger oss varm om hjärtat, för visst har vi alla ett problem som kan lösas med en Raspberry Pi? Här är PC Worlds lista över 10 Raspberry Pi-projekt som du faktiskt har användning för.
Läs också: Raspberry Pi-grundaren: ”Nu har vi en komplett produktkatalog”
Ett tips är att många av dem blir extra smidiga med nysläppta Raspberry Pi 3, som har inbyggt wifi och Bluetooth.
1. Bygg en streamingbox

När den första Raspberry Pi lanserades för fyra år sedan gjorde den succé som ett snorbilligt mediacenter. Sedan dess har produkter som Chromecast visserligen pressat ner priserna till minidatorns nivå, men en Raspberry Pi erbjuder fortfarande en både billig och kraftfull lösning.
Läs också: 5 saker som hade gjort Raspberry Pi 3 ännu bättre
Det finns en uppsjö av operativsystem som förvandlar enkortsdatorn till en htpc. OSMC och OpenElec är två alternativ som bygger på mediaspelaren Kodi (tidigare XBMC) och RasPlex är ett bra alternativ om du föredrar Plex.
2. Förvandla din dumma tv till en smart-tv

Varför nöja sig med att streama innehåll när det går att göra tv-skärmen smart på riktigt. Med en Raspberry Pi får du ett betydligt billigare alternativ än Chromebit eller Compute Stick.
Läs också: Därför får Raspberry Pi 3 nobben av de stora kedjorna
Om du satsar på en smart-tv rekommenderar vi att du använder Raspberry Pi 2 eller 3, Pi 1 och Zero lämnar ett och annat att önska prestandamässig.
3. Fixa din egen filserver

Funderat på att bygga ut ditt hemnätverk med en filserver eller en backup? En Raspberry Pi och en usb-hårddisk eller två är den perfekta lösningen. Här får du lite tips på hur du går tillväga för att skapa en NAS-låda eller en Time Capsule-backup för Mac.
Läs också: Nya Bluetooth-routrar ska koppla upp internet of things – bygg en egen med Raspberry Pi
För bästa möjliga överföringshastighet, se till att koppla in servern med en nätverkssladd istället för att gå via wifi.
4. Gör en gammal usb-skrivare trådlös

Sitter du med en gammal hederlig usb-skrivare hemma? Misströsta icke, du är bara en Raspberry Pi bort från att aldrig mer behöva koppla in dig i den. Allt du behöver göra är att följa den här enkla guiden från Make Use Of.
Läs också: Nätverkstekniker byggde wifi-automat med en banan och en Raspberry Pi
5. Se till att ditt wifi fungerar i hela huset

Vill du surfa trådlöst i trädgården, eller är wifi-täckningen usel i källaren? En strategiskt utplacerad förstärkare kan fixa biffen.
Läs också: Lär din Raspberry Pi prata – Mycrofts artificiella intelligens får öppen källkod
Det allra bästa är att köra på en Raspberry Pi 3 som har stöd för att bli en anslutningspunkt redan från början, men det går lika bra med en äldre modell eller Pi Zero om du har en wifi-adapter. Både Pi-Point och Adafruit har bra guider för hur du går till väga.