6. Återupplev gamla retrospel

retro
Raspberry Pi klarar av att emulera mängder av gamla retrokonsoler. Bild: Andytuk.

Minidatorn har allt som behövs för att förvandlas till en kompetent emulator för konsoler upp till 64-bitarseran (Playstation 1 och samtida maskiner). Att emulera gamla tv-spel är en laglig gråskala, men det är ett omåttligt populärt sätt att använda Raspberry Pi på.

Läs också: Här är en mikroskopisk spelkontroll byggd på Raspberry Pi Zero

Operativsystemet Retro Pie gör det lätt att sparka igång spel från en rad klassiska konsoler. En fullständig guide till hur du bygger din egen retrospelstation hittar du hos Lifehacker.

7. Kontrollera högtalarna med mobilen

musik
Uppkopplade högtalare till en billig prislapp.

Det finns gott om smarta högtalare som fixar Spotify i vardagsrummet, men om du vill styra ditt befintliga hifi-system med mobilen finns det en uppsjö av lösningar.

Läs också: Pirate Bay-Sunde använder en Raspberry Pi för att ruinera skivindustrin

Volumio, Pi MusicBox och Rune Audio är några populära alternativ som låter dig streama musik till stereon och styra allt från mobilen. Tyvärr saknar det sistnämnda alternativet stöd för Spotify.

Här hittar du en detaljerad guide.

8. Lär dig programmera

rasbian
Rasbian kommer med en rad verktyg för att lära sig programmering. Bild: Andytuk.

Tanken med Raspberry Pi är egentligen inte att bygga tokiga maskiner som ruinerar skivindustrin, utan att lära skolbarn programmera. Så varför inte passa på själv?

Läs också: Varför är Raspberry Pi Zero så billig? Tack vare Google.

Minidatorns eget operativsystem Raspbian är laddat med mjukvara som Wolfram Mathematica, Python-verktyg och en utvecklingsmiljö för det barnvänliga och visuella programmeringsspråket Scratch.

9. Spela Minecraft och lär dig koda på köpet

python
Gratis Minecraft – och du kan lära dig Python på köpet! Bild: Andytuk.

Mojang har släppt en gratisversion av Minecraft: Pocket Edition anpassad för Raspberry Pi – det är bara att ladda ned och börja bygga. Det finurliga är att den här utgåvan är tänkt att lära dig programmeringsspråket Python. Så när kreativiteten sinat kan du börja interagera med världen med hjälp av kodsnuttar istället för hackor.

Läs också: 8 coola projekt du kan göra med din Raspberry Pi

10. Glöm inte att göra något knäppt!

banan
Wifi-banan! BIld: Imgur.

Tänk på att det finns en oändlig uppsjö av galenskaper du kan använda en Raspberry Pi till. En dansk nätverkstekniker gjorde en wifiautomat byggd på en banan, Peter Sunde byggde en dator som ruinerade skivindustrin och en missnöjd kund valde att ge igen på sin internetleverantör. Det är bara att välja och vraka!

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning