Det gäller att hålla koll på stavningen den närmaste tiden. En lång rad sajter med Omans toppdomän .om sprider virus som riktar in sig på Mac-datorer.

Skurkarna har registrerat över 300 webbsidor som påminner om populära .com-adresser, i listan finns exempel som "netflix.om", "reddit.om" och "facebookc.om". Windows-datorer som besöker sidorna möts av en störtflod av reklam, medan Mac-användare luras att ladda ned adware-programmet Genieo, skriver säkerhetsfirman Endgame.

Läs också: Ransomware drabbar Apple-användare – första attacken mot Mac OS

Den här typen av attacker kallas typosquatters, stavfelsattacker. Genom att registrera adresser som är snarlika populära sajter luras slarvande surfare in på suspekta hemsidor.

I regel råkar felstavarna bara ut för mängder av reklam, men de omanska sajterna sticker ut i att de både innehåller virus och riktar in sig mot Mac.

Viruset i fråga är också relativt listigt utformat. På netflix.om uppmanas man att ladda ned det i form av en ”uppdatering” till Flash Player för att kunna visa filmerna. En uppmärksam person kanske invänder att Netflix inte använder pluginet, men det är förmodligen något som en och annan kan trilla dit på.

Läs också: Hackare lyckades nästan stjäla en miljard dollar – bankkuppen föll på en felstavning

Genieo är ett virus som riktar in sig på Apple-datorer och bombarderar dem med oönskad reklam. Har du drabbats av det kan du följa den här guiden för att ta bort det.